top of page

Hairdresser Enid

Mijn naam is Enid en ik woon in Masindi in het Westen van Oeganda. Ik heb een man en drie kinderen. In mijn vrije tijd werk ik als bestuurslid van de Rehoboth Church. De meeste tijd breng ik door in mijn kapsalon waar ik mensen knip en hun haren stijl. 

Covid was een zware en moeilijke tijd voor ons. Mijn man werkt in de toerisme branche. Toen deze helemaal stil viel, verloor mijn man zijn inkomsten. De druk op mijn inkomsten werden hoger en hoger.  Door de cookingbag kon ik veel van mijn brandstofkosten besparen. Dit heeft meegeholpen om door deze zware tijd heen te komen. 

 

Nu er weer werk is voor mijn man gaat het beter met ons. Ik gebruik de cookingbag nog steeds. Het spaart niet alleen kosten maar ook tijd. Ik kan in de ochtend voor mijn kinderen koken en het eten in de cookingbag stoppen. Wanneer zij thuis komen, kunnen ze zelf het eten uit de cookingbag halen. Ik kan zo nog wat langer doorwerken en houd meer geld over om in mijn kapsalon te investeren. 

WhatsApp Image 2023-04-02 at 18.31.02.jpeg
IMG_1948_edited.jpg
WhatsApp Image 2023-04-02 at 18.31.03 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-04-02 at 18.31.05.jpeg
WhatsApp Image 2023-04-02 at 18.31.05 (1).jpeg
IMG_1960.JPG

Project 'Re-visit Masindi': januari 2022

In oktober 2019 was Masindi een van de eerste Oegandese dorpen waar stichting Kupika een cookingbag workshop heeft gegeven. Enid was gelijk bij de eerste workshop verkocht. Samen met een aantal vriendinnen van de kerk kocht zij een cookingbag. In 2022 zijn we terug geweest in Masindi en spraken we met Enid. Ze benadrukte hoe ontzettend zwaar tijd rondom Covid was. Niet alleen voor haar, maar voor haar hele gemeenschap. Wij hebben ontzettend veel ontzag voor hoe zij, als vrouw met al haar verantwoordelijkheden, zich staande heeft gehouden. 

 

We hebben een nieuwe workshop georganiseerd voor nieuwe geïnteresseerden. Enid heeft hier een leidende rol genomen. Wederom deden er veel vrouwen uit de kerkgemeenschap mee die achteraf allemaal en cookingbag wilden kopen.

Enid is een inspiratiebron voor ons. Ze laat zien hoe ze zorg combineert met ondernemerschap. Vanaf nu is Enid ons aanspreekpunt voor de lokale verkoop van de cookingbags. Als dank mag zij de winst behouden om terug te investeren in haar kapsalon en haar kerkgemeenschap. 

Op deze manier proberen we niet alleen mens en natuur over het algemeen te helpen maar ook veelbelovende individuen een extra duwtje in de rug te geven. 

bottom of page