top of page

Onze missie

"Een betere toekomst voor mens én natuur!" 

Wij horen het u denken. Een mooie missie maar dat wilt toch ieder goede doel. Onze missie is wat dat betreft inderdaad niet zo uniek. Onze duurzame en doeltreffende aanpak zijn dat echter wel. Met de focus op één effectief product veranderen wij levens en behouden wij de lokale natuur in Afrika. Lees hieronder hoe wij dat doen. Wij beloven u dat u versteld zal staan. 

IMG_1713.JPG

Onze aanpak

Miljoenen vrouwen zitten vast in een cirkel van armoede door het kookproces. Urenlang zijn ze bezig met het verzamelen van brandhout of ze maken hoge kosten voor houtskool. Daarnaast zijn vrouwen uren bezig met het bereiden van het eten. Veelal door de lange kooktijd van droge bonen.

Door middel van de verkoop van cooking-bags wil stichting Kupika deze cirkel doorbreken. De cooking-bag zorgt niet alleen voor een reductie in brandstof. Vrouwen besparen uren van tijd die ze aan andere activiteiten, zoals studeren of werken, kunnen besteden. Kinderen kunnen worden ontzien in het huishouden en kunnen vaker naar school. Een reductie van brandstof betekent ook een reductie van CO2. Zo draagt stichting kupika ook bij aan een beter klimaat en het behoud van natuur.

Wij kopen de cooking-bags bij onze partners voor de volledige prijs. Deze cooking-bags worden lokaal in Afrika gemaakt. Wij verkopen de cooking-bags in verre, afgelegen en vaak arme gebieden voor een gereduceerde prijs. Zo maakt iedereen kans op een cooking-bag. 

Wij leren vrouwen koken met de cooking bag door middel van een gratis kookworkshop., Hierna kunnen de vrouwen voor een gereduceerde prijs een cookingbag kopen. Wij laten wij altijd de contact gegevens van de lokale producent achter. Zo kunnen mensen altijd een cooking-bag nabestellen en ondersteunen wij lokale werkgelegenheid.

Kupika betekent immers koken in het Swahili, de taal van Oost-Afrika. Zo is ook onze naam verworven met onze missie.

IMG_20221024_135715.jpg

Vrouwenemancipatie,natuur behoud,kostenbesparing,CO2 reductie én werkgelegenheid door een product. De cooking-bag! 

bottom of page