top of page

Ranger Isaac

Mijn naam is Isaac en ik werk als ranger in Mole Nationaal park. Als ranger geef ik rondleidingen  aan toeristen die het park bezoeken. Maar ik help vooral mee aan de bescherming van flora en fauna in het park. Dit doen we door samen met andere rangers lange patrouilles te lopen. Patrouilles van meerdere dagen zijn geen uitzondering. 

Het is belangrijk dat wij niet gezien worden door stropers. Met de cookingbag hoeven wij minder lang een vuur te laten branden om ons eten te koken. We kunnen zelfs in de ochtend koken en door middel van de cookingbag blijft ons eten warm tot na de patrouille. Zo hoeven we niet in het donker te koken en blijven we beter uit het zicht. 


De cookingbag zorgt er dus voor dat we langer onzichtbaar blijven voor stropers, scheelt ons veel tijd en spaart brandstof. 

IMG_2552_edited.jpg
IMG_2443.JPG
IMG_2487.JPG
IMG_2538.JPG
IMG_2432.JPG
IMG_2431.JPG

Project 'Mole': oktober 2022

Isaac en zijn collega's hebben in oktober 2022 een workshop gevolgd bij stichting Kupika. De rangers en een aantal van hun vrouwen hebben geleerd hoe ze de cooking bag kunnen gebruiken bij het bereiden van hun eten. Na de workshop hebben we aan acht personen een cookingbag verkocht. Daarnaast hebben we twaalf cookingsbags achtergelaten bij de leidinggevende ranger om verder te verkopen aan andere geïnteresseerden die niet bij de workshop konden zijn. Dit zijn de eerste personen die in dit gebied gaan koken met een cookingbag.  Het doel is, door met rangers te werken, een op directe manier impact te maken in beschermd natuurgebied. We zijn benieuwd naar de evaluaties en hopen dit project in veel hogere aantallen door te zetten. 

bottom of page