top of page

Missie: 'Project Gorilla' in D.R. Congo - Virunga National Park
Korte termijn doel
2023 - 2025

 

Virunga is het oudste en meest bi0divers nationaal park van Afrika. Vulkanen en bergen met de besneeuwde toppen vullen de achtergrond terwijl uitgestrekte jungles en savannes op de voorgrond verschijnen. Vol met iconisch Afrikaanse dieren zoals olifanten, nijlpaarden en waterbokken is Virunga al een oogvanger, Maar het zijn de zeer bedreigde berggorilla's die Virunga nationaal park een uniek park in Afrika maakt. 

Virunga ligt echter niet in een 'makkelijk' gebied, Het oosten van Congo wordt geterroriseerd door verschillende rebellengroepen en mijnbouwbedrijven zorgen voor veel ontbossing en vervuiling. Het gebied zit hierdoor vol vluchtelingen die in armoede leven. Voeg daarbij de uitbraak van dodelijke besmettelijke ziektes, zoals ebola, toe en je hebt een beeld van een van de armste gebieden op aarde. Vier miljoen mensen leven rondom het park en zoeken vaak hun heil binnen de grenzen van het park. 

Dit geeft een enorme druk op de rangers die de flora en fauna van het park moeten beschermen. Niet alleen de stroperij op dieren maar de intensieve boomkap voor brandhout is volgens de directeur de grootste bedreiging voor het park. 

Ons doel is om ieder gezin van een ranger, van een cookingbag te voorzien. Op deze manier hopen we de boomkap te beperken en rangers in hun werk te ontzien. We hopen voor dit doel in 2023-2024  5000 euro in te zamelen. 

Onze vervolg stap is om aan de mensen die rondom het park wonen en werken een cookingbag te verstrekken, om de impact in het gebied te vergroten.  

Kijktip: meer weten over Virunga? Bekijk de gelijknamige documentaire op Netflix.
Foto's: afkomstig van www.virunga.org 

Famous-Virunga-Mountainsa.jpg
Download-9-1.jpeg
VirungaArchive_0285.jpg
Mountain_Gorilla.jpg
bottom of page