top of page
IMG_2301.JPG

Zelf bijdragen aan projecten in Afrika

Ben je enthousiast geworden van onze projecten en zou je graag zelf bij willen dragen aan onze projecten in Afrika? Dat kan vanaf 2024! Zelf bijdragen aan onze projecten kan op verschillende manieren. Een kort bezoek omdat je al in Afrika bent, een korte of langdurige stage voor bijvoorbeeld je opleiding of middels een individuele- of groepsreis. Bekijk hieronder wat we voor jou kunnen betekenen. 

IMG_0601.JPG

Lees eerst dit even:
Reizen vs duurzaamheid

De doelen van stichting Kupika zijn heel duidelijk: opkomen tegen armoede, de lokale natuur beschermen én het terugbrengen van CO2 uitstoot. Hoe rijmen wij dit in hemelsnaam met het promoten van (vlieg)reizen? Een zeer terechte vraag. 
 

Zoals je in het kopje 'over ons' kan lezen, hebben wij voordat stichting Kupika werd opgericht, al veel van de wereld mogen zien. De bergen van Ethiopië, de savanne van Kenia en het oerwoud van Oeganda zijn prachtige plekken. Op iedere plek wonen mensen die net weer anders leven. Door met nieuwe in culturen in aanraking te komen hebben wij een diep respect gekregen voor mensen in deze gebieden en een nog dieper respect voor hen die in armoede leven. Door enerzijds in aanraking te komen met ongerepte natuur én anderzijds de milieuproblemen van een ontwikkelingsland, hebben wij juist de kwetsbaarheid van deze natuurgebieden ervaren. Ervaren betekent voor ons bewustwording. 
 

Die bewustwording behoudt je de rest van je leven. Het zal je kijk op de wereld, ook als je weer in Nederland bent, doen veranderen. Dat willen wij graag mensen meegeven. Reizen kost CO2 uitstoot, en wij zullen niet pretenderen dat deze 100% te compenseren valt door de verkoop van cookingbags. Maar met de winst van uw reis of bezoek kunnen we wel nieuwe projecten financieren en daarmee vrouwen helpen uit de armoede te komen, de lokale natuur beter te behouden én op zijn minst een stukje CO2 uitstoot te compenseren. 

De mogelijkheden:

Bereikbaar op:

+31640979018

Follow

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page